|
Finns bjesk sider |
Brygning: Bjesker: Blandinger: Nyttige oplysninger: |
Porse Myrica Til bjesk:
Dæk en
håndfuld friske eller tørrede porse blade med vodka i en uges tid før bjesken
filtres, fortynd essensen efter smag. Man kan med fordel komme en lille smule
sukker eller honning i essensen for, at fremhæve smagen, prøv også, at tilsæt
en lille smule stjerne anis essens, men pas på at anis smagen ikke bliver
dominerende. Om foråret
kan der også laves bjesk af porsens rakler, pluk dem først i april, lad dem
trække i et par uger. Hurtig
porse bjesk: pluk nogle friske blade og kom dem i en flaske med et par
deciliter vodka eller mere, læg mærke til, hvor hurtigt vodkaen bliver farvet
lysegrøn, ryst flasken et par gange over en halv time og bjesken er færdig. Porse
snaps kan også købes færdig, men det er sjover at lave sin egen. Pluk lidt
ekstra porse, den tørrer hurtigt og gem de tørrede blade, så kan man altid
lave en ekstra portion, hvis man skulle løbe tør eller bag et porse brød. Tørrede porse blade Har du for resten smagt en Porse Guld fra Thisted Bryghus? |