|
Finns bjesk sider |
Brygning: Bjesker: Blandinger: Nyttige oplysninger: |
Revling/Sorte bær Empetrum
nigrum Revling finder man gerne de samme
steder som hede lyng, blandt andet på heden, i klitter og fyrtræsplantager,
de kan godt være svære at få øje på, men har man fundet dem er der som regel
rigtig mange. Et lille sort bær som er moden i
august/september, der ikke smager af ret meget når man spiser det frisk, men
når det har trukket i vodka sker der noget, og man får en pragtfuld bjesk. Til bjesk: Pluk en god håndfuld og lad bærerne
tørrer i et par dage, for så forsvinder ”sorte kongen” som er en lille tære som
giver en meget bitter smag. Kom bærerne i et glas og dæk med vodka, lad den
trække i op til 3 måneder før filtrering. Smid ikke bærerne ud, men brug dem på
en isdessert og undlad at køre bil bagefter. Til saft: Blend bærerne og si dem så kernerne
ikke kommer med, kog saften med sukker til den tykner, tilsæt eventuel lidt
citron, drik den afkølet. |