Finns bjesk sider

 

Brygning:

 

Hvordan gør jeg

 

Bjesker:

 

Brombær

 

Dild

 

Enebær

 

Havtorn

 

Hedelyng

 

Hindbær

 

Hyben

 

Pil

 

Porse

 

Prikbladet perikon

 

Revling/sorte bær

 

Røllike

 

Slåen

 

Sort Peber

 

Stjerne anis

 

Strand malurt

 

Timian

 

Valnød

 

Blandinger:

 

Bland din egen bjesk

 

Urtete

 

Nyttige oplysninger:

 

Drogelisten

 

 

 

Bjesk forside

 

finnrune.dk

 

 

 

 

Revling/Sorte bær

 

Empetrum nigrum

 

 

Revling finder man gerne de samme steder som hede lyng, blandt andet på heden, i klitter og fyrtræsplantager, de kan godt være svære at få øje på, men har man fundet dem er der som regel rigtig mange.

Et lille sort bær som er moden i august/september, der ikke smager af ret meget når man spiser det frisk, men når det har trukket i vodka sker der noget, og man får en pragtfuld bjesk.

 

Til bjesk:

 

Pluk en god håndfuld og lad bærerne tørrer i et par dage, for så forsvinder ”sorte kongen” som er en lille tære som giver en meget bitter smag. Kom bærerne i et glas og dæk med vodka, lad den trække i op til 3 måneder før filtrering.

Smid ikke bærerne ud, men brug dem på en isdessert og undlad at køre bil bagefter.

 

Til saft:

 

Blend bærerne og si dem så kernerne ikke kommer med, kog saften med sukker til den tykner, tilsæt eventuel lidt citron, drik den afkølet.